Peynirli Ekmek

Elazığ Peynirli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5-6 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 kase su

İç harcı için;

  • 500 gram tuzsuz peynir
  • 2 su bardağı toz şeker

Elazığ Peynirli Ekmek Tarifi Yapılışı

Önce hamuru yoğurup 1 saat dinlendirdikten sonra dinlendirdiğimiz hamuru portakal büyüklüğünde bezeler alıp önce elimizle yuvarlak açalım. Sonra içine şekerli peyniri ufalayıp bırakıyoruz. Sonra iki ucunu pide şeklinde kıvırıp esnetiyoruz. Bu işlem hamur bitene kadar devam eder. 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar devam eder.Afiyet şeker olsun.

Bir cevap yazın